FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 24/05/2016 - 25/05/2016
3:00 pm - 9:00 pm

Categories


ATENŢIONARE  METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ;

Intervalul: 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 21

Zona afectată: conform textului şi hărţii

atentionare

În vestul țării, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în cursul după-amiezii de marți 24.05, dar și pe parcursul nopții de marți/miercuri și se va manifesta prin averse, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă cumulate vor depăși local 20…25 l/mp si izolat, îndeosebi la deal și munte, 40…50 l/mp.

 

Legenda de coduri de culori pentru atenționările şi avertizările meteorologice:

ROȘU – sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger); există risc de viituri majore.

PORTOCALIU – sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindina, canicula, ger); exista risc de viituri pe râurile mici.

GALBEN – fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obișnuite pentru zona respectiva dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități; exista risc de creșteri de debite și niveluri.

VERDE – nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *