INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

Interval de valabilitate: 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire
Zone afectate: conform textului

 

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

 

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie),  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie)  pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

 

      În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 
 
 

Detaliere REGIONALĂ – Mesaj privind fenomene meteorologice periculoase nr. 1

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Banat-Crisana

 

Ziua/luna/anul: 12/01/2018                                  Ora emiterii: 13:30

FENOMENELE VIZATE: intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire

INTERVAL DE VALABILITATE: 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16

ZONE AFECTATE: jud. Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor, Timiș, Arad

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

      Începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie), vântul se va intensifica treptat, la început în sudul Banatului și zona montană aferentă, apoi și în Crișana. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, iar în sudul Banatului vor fi rafale de până la 60…70 km/h. La munte va ninge viscolit. În cursul zilei de duminică (14 ianuarie), vor mai fi intensificări ale vântului în sudul Banatului.

Temporar se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie (în zona de câmpie, în noaptea de 12/13 ianuarie), apoi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare (în cursul zilei de sâmbătă,13 ianuarie). Izolat e posibil să se formeze polei sau ghețuș. Începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 ianuarie), vor fi doar ninsori, slabe cantitativ, în restrângere spre sudul Banatului și zona de munte.

Vremea se va răci treptat, astfel încât duminică vor fi și temperaturi maxime  negative, iar noaptea de duminică spre luni va fi geroasă pentru zonele depresionare.