Avertizare #5 din 24.01.2015

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează Atenţionarea Hidrologică Nr. 4 din 23.01.2015, după cum urmează:

 

            COD GALBEN

 

            – Se instituie COD GALBEN începând cu 24.01.2015 ora 14:00 pe râurile Bega Veche, Moraviţa, Pogăniş şi pe afluenţii mici de pe cursul mijlociu şi inferior al Timişului (judeţele Caraş-Severin şi Timiş).

            – Se menţine COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Jiu superior şi mijlociu (judeţele Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Dolj) şi pe unii afluenţi ai Oltului din judeţele Vâlcea, Dolj, Gorj, Olt şi Argeş.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din judeţele Gorj, Caraş Severin şi Mehedinţi, respectiv cu probabilitate mai mică şi cu caracter izolat pe râurile din judeţele Vâlcea, Olt şi Argeş.

 

COD PORTOCALIU (SECTOR ÎNDIGUIT)

             – În intervalul 24.01.2015 ora 18:00 – 25.01.2015 ora 18:00 pe râul Bârzava pe sector aval s.h. Gătaia (SECTOR ÎNDIGUIT, judeţul Timiş).

 

            Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.

            Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

           

            În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 

 
Vezi comunicatul PDF
Vezi Harta – Avertizare Hidrologica