13 SEPTEMBRIE – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

DSC_1948
În data de 13 septembrie, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș au participat la festivitatea organizată de ISU Timiș, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.
La această activitate au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean Timiş, Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, Garnizoanei militare Timişoara, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Servicului Român de Informaţii, șefii serviciilor deconcentrate, cadre militare în activitate şi în rezervă, numeroşi copii şi cetăţeni care au dorit să sărbătorească alături de pompieri.
Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Naţional al României apoi a fost transmis un mesaj de binecuvântare şi de apreciere pompierilor militari pentru întreaga activitate desfăşurată în nobila misiune de protejare şi salvare a vieţilor omeneşti.
DSC_2109
Au urmat apoi discursurile comenzii unităţii, ale oficialităţilor şi mesajele de felicitare. Inspectorul Şef al I.S.U. Timiş, Locotenent-colonel.ing. Mihoc Lucian Vasile a dat citire mesajelor Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae Cornea şi Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.
Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin Ionel Dobra a prezentat mesajul de felicitare și apreciere a activității inspectoratului.
Directorul de cancelarie din cadrul Instituției Prefectului, domnul Horea George Băcanu a prezentat mesajul domnului Gabriel Oprea,Viceprim-ministru pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne. Cu toţii au exprimat cuvinte de apreciere şi şi-au manifestat recunoştinţa faţă de devotamentul, spiritul de sacrificiu şi actele de eroism ale pompierilor în îndeplinirea misiunilor de intervenţie. Pentru milioane de români misiunile pompierilor au fost, sunt şi vor fi modele de curaj şi bărbăţie, indiferent de pericolele pe care le înfruntă. Iar aceste pericole, din păcate, sunt din ce în ce mai diverse şi mai accentuate. De asemenea, a fost reiterat respectul faţă de calităţile profesionale şi morale ale pompierilor, calităţi care i-au transformat în camarazi de nădejde ai cetățenilor.
DSC_1946
Pe chipul lor se citea satisfacţia lucrului bine făcut, a misunilor îndeplinite in timp util şi cu succes. Erau mulţumiţi pentru că altruismul, curajul şi spiritul de sacrificiu pentru binele semenilor, profesionalismul şi promptitudinea de care dau dovadă zi şi noapte, le sunt recunoscute şi i-au determinat să fie din ce în ce mai buni în lupta cu focul şi cu provocările naturii. În faţa tuturor acestor fenomene pompierii sunt primii care intervin pentru salvarea de vieţi omeneşti şi pentru restabilireastării de normalitate. În munca lor, orice întârziere, orice ezitare sau orice lipsă de coordonare poate să însemne pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, toate aceste atuuri i-au propulsat în menţinerea Armei în topul preferinţelor cetăţenilor, astfel încât meseria de pompier este una dintre cele mai respectate categorii profesionale. Apoi pe platoul din faţa unităţii, a fost prezentat un exerciţiu de simulare a unui accident rutier urmat de un incendiu, s-au prezentat procedurile de descarcerare a victimei, acordarea primului ajutor medical de urgenţă şi transportul acesteia la spital.
DSC_2086
Cel mai aşteptat moment însă a fost defilarea pompierilor timişeni prin faţa cetăţenilor veniţi să le fie alături de ziua lor. Deschiderea coloanei de defilare a fost realizată de Drapelul de Luptă al unităţii, purtat cu demnitate de Garda de onoare a unităţii.
DSC_2145
DSC_2184